هنگامی که تصمیم به ساخت یک وبسایت بگیرید، بزرگترین سوالی که با آن روبرو می شوید این است که چقدر باید هزینه کنید؟ باید بگوییم که عوامل زیادی قیمت طراحی سایت را تعیین می کنند، که می تواند چالش برانگیز باشد. در این مقاله نحوه قیمت گذاری خدمات طراحی وب سایت بر اساس فاکتورهای مختلف و مدل های قیمت گذاری را توضیح خواهیم داد.
فاکتور های مهم در تعیین هزینه طراحی سایت
فاکتور های مهم در تعیین هزینه طراحی سایت شامل موارد زیر میباشد:
- نوع هاست و دامنه
- سیستم مدیریت محتوا یا برنامه نویسی اختصاصی
- پشتیبانی
- امنیت
- بهینه سازی برای موبایل
- مدیریت محتوا
- خدمات سئو
نوع هاست و دامنه
خرید هاست و دامنه ابتدایی ترین هزینه ای است که باید برای وب سایتتان انجام دهید. ابتدا باید یک نام برای سایت خود انتخاب کنید و سپس اقدام به خرید دامنه کنید. اگر فعالیتتان محدود به داخل ایران میشود بهتر است دامنه ملی با پسوند .ir را خریداری کنید که هزینه کمتری دارد. اما اگر نیاز به فعالیت های خارج از کشور دارید پیشنهاد میکنیم دامنه ای با پسوند .com را تهیه کنید. دامنه را به مدت یک تا پنج ساله میتوانید خریداری کنید که پس از اتمام دوره باید مجددا برای تمدید آن هزینه ای پرداخت کنید.
هاست محلی برای ذخیره سازی اطلاعات سایت شماست. انواع مختلفی از هاست با قیمت ها متفاوتی وجود دارند که باید بر اساس نیازتان یکی از آن ها را انتخاب کنید.
انواع هاست
- هاست اشتراکی: این هاست هزینه پایینی دارد و مناسب سایت های تازه تاسیس و کسانی که دانش کافی از نگهداری سایت ندارند است که طبیعتا کیفیت قابل قبولی ندارد زیرا بخشی از سرور بصورت اشتراکی برای چند وبسایت در نظر گرفته میشود و با افزایش ترافیک ورودی سایت، فضای هاست کم میشود و باعث آسیب دیدن سایت میشود.
- سرور خصوصی مجازی: این هاست هم اشتراکی است اما میزان تفسیم منابع بین سایت ها بصورت برابر است و در صورت افزایش ترافیک سرعت بازدهی سایت افت پیدا نمیکند.
- هاست اختصاصی: برای سایتهایی با بازدید بالا مناسب است و فقط به شما اختصاص داده میشود و هزینه بالایی دارد و نیازمند دانش سختافزاری و نرمافزاری بالایی است.
- هاست ابری: این هاست مشابه هاست سرور خصوصی است، با این تفاوت که امنیت این هاست بالاتر است و هزینه آن کمی بیشتر است.
- هاست وردپرس: این هاست ویژه سایتهای وردپرسی است. زیرا وبسایتهای وردپرسی از افزونههای مختلفی استفاده میکنند و منابع زیادی از سرور را اشغال میکنند که نسبت به هاست اشتراکی هزینه بالاتری دارد.
سیستم مدیریت محتوا یا برنامه نویسی اختصاصی
سیستم مدیریت محتوا یا CMS، مجموعه ای از کدهاست که به مدیران کمک میکند تا وبسایت خود را اداره کنند. یکی از معروفترین CMSها وردپرس است، که امکانات زیادی ارائه میدهد. همچنین، راه اندازی یک سایت با وردپرس معمولاً هزینه کمتری دارد.
اما گاهی اوقات ممکن است نیاز داشته باشید که همه چیز را از صفر بصورت اختصاصی برنامه نویسی کنید که در این حالت باید هزینه بسیار بالاتری را پرداخت کنید.
پشتیبانی
یک شرکت طراحی وب باید به شما تعهد دهد که پس از اتمام طراحی و تحویل وبسایت، پشتیبانی مناسبی به شما ارائه دهد. پس از تحویل وبسایت، از دید شرکت طراحی سایت کار تمام شده است؛ اما این زمانی است که شما به آن ها نیاز دارید تا در ارتقاء و بهبود وبسایتتان به شما کمک کنند. بنابراین، حتما درمورد پشتیبانی، آموزش نحوه کار کردن با وبسایت و توسعه وبسایت از شرکت مورد نظر سوال کنید.
اگر وبسایت شما از یک سیستم مدیریت محتوای آماده مانند وردپرس استفاده میکند، ممکن است در صورت نداشتن یک طراح وب ماهر، مشکلاتی پیش بیاید. ممکن است فقط دانش نحوه نصب و راهاندازی این سیستمها داشته باشد و از نظر توسعه و بهینهسازی وبسایت مهارت کافی نداشته باشد. در چنین مواقعی، شما ممکن است بخواهید وبسایت خود را با یک طراح وب دیگر بازنگری کنید و از ابتدا یک سایت جدید را به او سفارش دهید. این به دلیل آن است که طراح جدید ممکن است با سیستم قبلی آشنا نباشد و ترجیح دهد که از ابتدا کار را آغاز کند چون از مشکلات احتمالی سیستم قبلی خبر ندارد. این موضوع طبیعی است، زیرا هر طراح وب کار را به سبک خود انجام می دهد و ممکن است نخواهد کاری را ادامه دهد که توسط تیم دیگری انجام شده است.
امنیت
یکی از عوامل مهم در محاسبه قیمت طراحی وبسایت، هزینههای مرتبط با امنیت است. این نکته بسیار مهمی است که باید در محاسباتتان در نظر بگیرید و جدا به آن توجه کنید. امنیت وبسایت از اهمیت بالایی برخوردار است و برای این منظور، نیاز به گواهی SSL دارید. این گواهی نه تنها اطلاعات شما را محافظت میکند بلکه از اطلاعات شخصی کاربران نیز مراقبت میکند. همچنین اگر قصد دارید در وبسایت خود درگاه پرداخت داشته باشید، باید تضمین کنید که اطلاعات حساب بانکی کاربران محرمانه بماند.
بهینه سازی برای موبایل
این گزینه را باید در لیست هزینههای ضروری برای وبسایت خود در نظر بگیرید. چون موضوع بسیار مهمی است و موفقیت شما را تضمین میکند. این کار نیازمند انجام یک سری اقدامات در زمان طراحی است که ممکن است هزینه اضافی داشته باشد. اما باید بدانید که این هزینه ارزشش را دارد؛ زیرا اکثر افراد وبگردی خود را از طریق موبایل و تبلت انجام میدهند. بنابراین، با انجام این کار، شما میتوانید نظر کاربران را به خود جلب کنید و از ابتدا برای این ساختار آماده باشید.
مدیریت محتوا
علاوه بر طراحی گرافیکی، محتوای وبسایت نیز بسیار مهم است. برای اینکه وبسایت شما موثر باشد، باید یک برنامه منسجم برای تولید محتوای با کیفیت داشته باشید. این کار به شما امکان میدهد تا خدمات و محصولات خود را به مخاطبان معرفی کنید. هزینه تولید محتوا معمولاً به عنوان بخشی از هزینه طراحی وبسایت در نظر گرفته میشود و نباید جداگانه در نظر گرفته شود.
خدمات سئو
یکی از نکات حیاتی در تعیین هزینههای مرتبط با طراحی وبسایت بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو (SEO) است. با بهرهگیری از تکنیکهای SEO، می توانید وبسایت تازهتاسیس خود را در جستجوی گوگل و موتورهای جستجو دیگر معرفی کنید و در نتیجه، ترافیک و درآمد از وبسایت خود را افزایش دهید. بعضی از شرکتها و فریلنسرها، تنها به طراحی وبسایت میپردازند و تعهدی به بهینهسازی آن برای موتورهای جستجو ندارند. اما تجربه نشان میدهد که فرآیند SEO همیشه جزء جداییناپذیر از طراحی وبسایت است.
سخن پایانی
سعی کردیم در این مقاله مهم ترین فاکتور ها و عامل های تعیین کننده هزینه طراحی یک وبسایت را بررسی کنیم. برای اینکه در نهایت به نتیجه برسید که کار را به چه کسی بسپارید بهتر است با افراد متخصص مشورت کنید، نمونه کار های آن ها را بررسی کنید.
چنانچه در این زمینه به مشاوره نیاز داشتید، به تیم طراحی سایت در شیراز فرازگامان مراجعه کنید.